Tradicija

Život, to je vino. Jednako kao i Istra, u europskim razmjerima jedinstvena regija koja spaja čak tri zemlje (Italije, Slovenije i Hrvatske), vino je oduvijek bilo dijelom nas. Od njega smo živjeli, to činimo i danas, a zauzvrat mu darujemo svaki djelić naše svakodnevice. Za nas vino i jest Istra.

Nije potrebno mnogo, jer Istra obilato daruje. Dovoljno je uzeti u ruku crvenu zemlju i kamen naših vinograda te osjetiti energiju i prirodu kojom smo obdareni. Ta zemlja priča daleku povijest. Ona je naslijeđena, dana nam u ruke – na brigu i čuvanje.

Vinarstvo i vinogradarstvo je nama contadinima u krvi. Kao dijelom povijesnih ruta, ono je ovdje proizvedeno, punjeno u bačve i amfore, te transportirano diljem svijeta stoljećima. Ono ju oduvijek bilo poruka! Tako je i danas, kada kroz butelje s oznakom Coronica prenosimo duh istarske zemlje, autohtonih sorti i ovdašnjeg načina života.

Stoga možda nije pretenciozno reći da uz našu zemlju, među lozama, stvaramo i vlastite živote. Dužnost nam je ostaviti zemlju našoj djeci onakvom kakvu su je ostavili i nama. Radimo srcem i ljubavlju. Na tom putu želimo ostaviti svoj trag, utkan prije svega u ovdašnje autohtone sorte, Malvaziju Istarsku i teran.